Laatste nieuws

Floreer
Gedeelde verantwoordelijkheid
20-06-2023
Op basisschool De Optimist praat het hele team mee over schoolontwikkeling. Een jaar geleden startte de school met ontwikkelteams waarin alle teamleden vertegenwoordigd zijn. ‘We hebben de verantwoordelijkheid voor de schoolontwikkeling op meerdere schouders gelegd.’ Komend schooljaar vinden de eerste activiteiten plaats vanuit de teams.
lees verder
Floreer
Geen dag hetzelfde
19-06-2023
De ene conciërge is de andere niet. Op OBS De Zwaan loopt Martin de Rijk overal de gaten dicht. ‘Ik doe alles waar de leerkrachten geen tijd voor hebben.’ Zijn collega’s hebben hem genomineerd voor de verkiezing van Conciërge van het Jaar in De Haarlemmermeer. Op vrijdag 9 juni werd de winnaar bekendgemaakt.
lees verder
Floreer
Optimist International School bestaat 5 jaar
23-03-2023
Samen leren voor de toekomst. Optimist International School houdt daarbij rekening met meer dan 40 nationaliteiten. Na vijf jaar is de school niet meer weg te denken uit het aanbod van Stichting Floreer. ‘We zijn nog steeds aan het groeien,’ vertelt schoolleider Anne-Marie van Holst.
lees verder
Floreer
Vertrouwen in de ontwikkeling van het kind
22-03-2023
Alles draait om de kinderen op Montessorischool De Boog. Niet de leerstof maar hun ontwikkeling staat centraal. Dat wil echter niet zeggen dat ze mogen doen waar ze zin in hebben. De leerkrachten helpen de kinderen om verstandige keuzes te maken. ‘We zien wat ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen,’ zegt directeur Claar Rekers.
lees verder
Floreer
Opvang en onderwijs dragen bij aan hersenontwikkeling kinderen
20-03-2023
Onderwijs en opvang horen in de visie van Floreer bij elkaar. De ontwikkelingen van IKC’s die dit mogelijk maken, is in gang gezet. Op dit moment is de Zwanebloem hierin koploper. De school biedt opvang aan peuters en hoopt op korte termijn ook opvang voor baby’s te kunnen aanbieden. Dat opvang van zulke jonge kinderen een professionele aanpak vergt, staat buiten kijf. De fysieke en geestelijke ontwikkelingen vragen goede begeleiding. Jolanda van der Mey, beleidsadviseur IKC-ontwikkeling, vertelt hoe de opvang hier tegenaan kijkt.
lees verder
Floreer
‘Door een talent van een leerling te benoemen, zie je écht iets gebeuren’
20-12-2022
Waar gaat je hart harder van kloppen, waar krijg je echt energie van en wanneer vliegt de tijd echt voorbij? Een enorme uitdaging om kinderen te helpen om hun talenten te ontdekken, te helpen benoemen en bij wijze in te fluisteren. Stefan Mes van basisschool De Optimist vertelt hoe het is om een talentfluisteraar te zijn.
lees verder